Zlínský kraj uspořádal pro města a obce seminář o financování a hodnocení sociálních služeb

ZLÍN - Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Zlínského kraje uspořádal pro zástupce měst a obcí kraje seminář zaměřený na způsoby financování a hodnocení sociálních služeb. Smyslem není pouze výměna informací, ale také nastavení spolupráce mezi poskytovateli, krajem a obcemi, řekla serveru Zlin.cz krajská radní zodpovědná za sociální oblast Taťána Valentová Nersesjan.

„S představiteli obcí jsme se na krajském úřadě setkali už po několikáté,“ uvedla Valentová Nersesjan.

Na semináři se mluvilo o střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb pro období 2016 až 2018 a o financování sítě sociálních služeb. „Z analytické části plánu vyplynulo, že Zlínský kraj je mezi ostatními kraji v republice na druhé příčce v celkové kapacitě pobytových služeb pro seniory. Mezi největší definované problémy naopak patří skutečnost, že zde není zajištěna dostatečná nabídka cenově dostupného bydlení a služeb podporujících život osob se zdravotním postižením v přirozeném komunitním prostředí,“ řekla mluvčí Zlínského kraje Renata Škrobálková.

V otázce financování byla pozornost upřená především na podmínky pro stanovení finanční podpory poskytovatelům a dále východiskům pro stanovení vyrovnávací platby. Závěr setkání patřil diskuzi všech zúčastněných.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x