Kvůli lajdáctví firmy uschly na holešovském hřbitově stromy, město jedná o nápravě

HOLEŠOV - Na holešovském hřbitově uschlo množství nově vysazených tújí, a to kvůli zanedbání povinností zahradnické firmy Vykrut, která se měla o dřeviny postarat. Vedení holešovské radnice hodlá společnost přimět k nápravě, serveru Zlin.cz to řekla referentka oddělení životního prostředí holešovské radnic Pavla Pšejová.

Pro mladé stromy je velkou zatěžkávací zkouškou už jen letošní  horké a suché léto, když se pak k tomu přidá lajdáctví firmy, nemají stromy šanci přežít.

„Některé stromy vysázené v loňském roce a na jaře letošního roku horka nepřežily a budou muset být vyměněny. Největší starosti jsou s novými tújemi na hřbitově. Obnovu stromořadí na hřbitově měla na starost firma Vykrut, vybraná ve veřejném výběrovém řízení. Ta ale neplní smlouvu a následnou péči zanedbala,“ vysvětlila Pšejová.

Město tuto firmu opakovaně informovalo o stavu výsadeb a marně vyzývalo k provedení nápravy. „I přes obtížnou komunikaci město v rámci reklamace vyjednalo alespoň výměnu uschlých stromů, která by se měla uskutečnit na podzim. Odstranění suchých stromů nyní bohužel město provést nemůže, protože by porušilo smluvní podmínky a reklamace by následně nemusela být úspěšná,“ dodala referentka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x