Ve Zlíně startuje turnaj v pétanque

ZLÍN - Náměstí Míru ve Zlíně bude od pondělí 17. do pátku 21. srpna hostit turnaj v tradiční francouzské hře pétanque. Návštěvníci budou moci ochutnat i francouzské delikatesy, serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Každý hrací den bude rozdělen do dvou částí: v rozmezí od 10 do 16 hodin budou hřiště určena pro rekreační utkání. Po zaplacení kauce dostanou hráči petanquové koule a budou moci hrát jednu hodinu. Pronájem hrací plochy bude zdarma. Nebude-li hrací plocha rezervována na další hodinu, budou moci hráči pokračovat ve hře.

Každý večer pak uspořádají organizátoři od 17 do 20 hodin turnaj. Pro účast se stačí zapsat na registračním místě. Cena zápisného je 30 korun za hráče. V závislosti na množství zapsaných hráčů bude turnaj uspořádán ve formě jeden proti jednomu, dva proti dvěma (každý z hráčů bude mít tři koule) nebo tři proti třem (každý z hráčů bude mít dvě koule).

„K dispozici hráčům a návštěvníkům bude proškolený personál, který se bude starat o úpravu povrchu hracích ploch a bude nápomocen při vysvětlení pravidel. Kvůli turnaji vzniklo na náměstí speciální hřiště. Tvoří ho dřevěná konstrukce naplněná pískem a kamínky,“ konstatoval Urbanovský.

V okolí hřiště bude zároveň uspořádán malý trh s prodejem francouzských vín, palačinek, sýru i kosmetiky. Poprvé ve Zlíně bude instalován Food-Truck (mobilní restaurace), kde zákazníci mohou zajít na francouzské jídlo (ratatouille, burger s francouzským sýrem, polévky, toust a podobně). Na místě budou přítomny také atrakce pro děti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x