Obyvatelé Valašska se dočkají kvalitnější pitné vody

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Obyvatelé Valašskomeziříčska, Rožnovska a Kelečska se mohou těšit na kvalitnější pitnou vodu. Společnost Vodovody a kanalizace Vsetín dosáhne vyšší kvality vody rekonstrukcí zkorodovaného ocelového potrubí výtlačného řadu. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Oprava výtlačného řadu ve Valašském Meziříčí navazuje na obnovu úpravny vody ve městě. Stav výtlačného řadu už po rekonstrukci volal delší dobu. Byl postaven v 70. letech 20. století. Jeho oprava vyjde na 22 milionů korun bez DPH, původně se přitom počítalo s částkou až o pět milionu korun vyšší. Obnova úpravny vody pak přijde na dalších asi 66 milionů korun.

„Práce budou provedeny bezvýkopovou metodou. Tato technologie je zvláště výhodná tam, kde je potrubí obtížně přístupné nebo v místech hustého provozu, kde je téměř nemožné provádět otevřený výkop. Výkopové práce jsou omezeny na minimum a spočívají vždy v počáteční a koncové jámě,“ popsal technologii ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Michal Korabík. Způsob rekonstrukce potrubí si pochvaluje i vedení města. „Jsem rád, že v našem městě byla použita nová technologie, která je ekonomicky výhodná a také šetrná k zahradám a pozemkům obyvatel našeho města. Jde o moderní metodu sanace potrubí, které je dnes na hranici své životnosti,“ dodal starosta.

Celková délka opravovaného potrubí je 2,5 kilometru. „V rámci rekonstrukce výtlačného řadu bude realizováno také přepojení vodovodu obce Jarcová a přepojení vodovodu zásobující vodou oblasti Kelečska,“ informoval výrobně-technický náměstek společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Milan Jurenka.

Stavba bude spolu s rekonstruovanou úpravnou vody Valašské Meziříčí uvedena do provozu 30. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x