O umístění knihobudky v Uherském Hradišti mohou rozhodnout sami obyvatelé

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zlínský kraj by se mohl dočkat své první knihobudky, projekt vznikl s cílem proměnit staré telefonní budky v miniaturní knihovničky. O jejím zřízení uvažují v Uherském Hradišti, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Uherskohradišťská radnice aktuálně zjišťuje zájem obyvatel prostřednictvím krátké ankety na Facebooku města. „Rádi bychom zřídili novou službu pro obyvatele našeho města – takzvanou knihobudku pro volné a bezplatné půjčování knih na venkovních prostranstvích. Zajímá nás názor lidí, kde by podobnou knihovničku rádi uvítali,“ konstatoval Pášma.

V úvahu připadají čtyři lokality – ve Smetanových sadech, v místním aquaparku, na Masarykově náměstí nebo na autobusovém a vlakovém nádraží. Výsledek ankety vezme vedení města v potaz.

Neziskový projekt KnihoBudka vznikl v létě roku 2013 a aktuálně je po celé republice v provozu devět knihobudek a 25 pouličních knihoven. Do konce letošního roku by počet knihobudek měl stoupnout na číslo 14. V oběhu je aktuálně kolem pěti tisíc knížek. Ty mohou lidé do knihovniček donést sami a buď tam svou knížku jen tak ponechají nebo mohou už přečtenou knížku vyměnit za jinou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x