Prštenští hasiči budou slavit 110 let od založení sboru

ZLÍN - Dobrovolní hasiči ze zlínské části Prštné oslaví v sobotu 22. srpna 110. výročí založení sboru dobrovolných hasičů. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Program bude zahájen v 9.30 hodin žehnáním zvonu umístěného v hasičské zbrojnici, poté začne výstava historie sboru ve velkém sálu a na volné ploše před budovou bude vystavena historická a současná hasičská technika. Návštěvníci tak budou moci obdivovat i plně funkční veterán Chevrolet Truck, který je součástí vozového parku prštenských dobrovolných hasičů.

Hasičské oslavy potrvají i odpoledne. „Od 14 hodin se lidé mohou těšit na ukázky techniky a hašení. Občerstvení po celou dobu akce je zabezpečeno,“ doplnil Zdeněk Dvořák.

V současnosti má prštenský sbor dobrovolných hasičů 82 členů, z toho je 61 mužů a 21 žen. Prštenské hasičky patří už tři roky k regionální špičce v požárním sportu. Jednotka má velký vliv na život v Prštném, spolupracuje s komisí místní části a pořádá také celou řadu kulturních a sportovních akcí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x