Silničáři dokončili opravy cest v Biskupicích a Doubravách

BISKUPICE, DOUBRAVY - Rekonstrukce silnice III/49026 v průtahu Biskupicemi a oprava křižovatky v Doubravách jsou u konce. Obě stavby v jižní části zlínského okresu čerpaly dotaci Státního fondu dopravní infrastruktury, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje řekl Vojtěch Cekota.

Silnice v Biskupicích byla v nevyhovujícím stavu a silničáři zde obnovili celý kryt vozovky. Směrové a výškové řešení zůstalo původní. Součástí stavby bylo také odvodnění vozovky. Rekonstrukce 413 metrů dlouhého úseku stála 3,992 milionu korun a dotace činila 85 procent uznatelných nákladů.

V nevyhovujícím až havarijním stavu byla i křižovatka v Doubravách. „Úprava křižovatky spočívala v obnově obrusné vrstvy se sanací trhlin a v obnově odvodnění vozovky. Součástí stavby byla rovněž úprava dvou zastávkových pruhů linkové osobní dopravy. Stavební úpravy křižovatky přispějí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v této lokalitě,“ poznamenal Cekota. Cena za tuto zakázku činí 2,809 milionu korun, 85 procent uznatelných nákladů pokryla dotace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x