Starosto, podej mi tu dlaždici. Ten chodník je naše vizitka

To byl pohled. Místo kancelářské práce do rukou pěkně zednické a dlaždičské náčiní a pojďme na to. U školky v Březnici bylo potřeba dát chodníku novou fazónu. Místo drahých zakázek si to vzali na starost dva šikovní ještě mladí muži. Jako nezvyklou brigádu.

Starosta Josef Hutěčka a jeho zástupce Tomáš Vlk. „Naše role se diametrálně otočily, poslouchat jsem musel já, Tomáš je stavař, já jsem byl takový pomocník, ale snad jsem nic nezkazil,“ smál se uprostřed tříhodinové šichty první muž obce Hutěčka.

Pánové měli společně s dalšími lidmi z obce práce docela dost. „Myslím, že to šlo slušně, brzo budou po chodníku chodit první caparti, teď je jich ve školce zhruba polovina, od 1. září, až začne školní rok jich bude přes čtyřicet,“ těší se na tvrdý test vlastní práce Tomáš Vlk.

Ve vesnici s 1 250 obyvateli se pořád něco děje.
„Teď musíme pohnout s revitalizací centra obce, to je naše hlavní starost, jsou tam časově vázány dotační peníze, přes čtyři miliony,“ říká starosta Hutěčka.

Pod kostelem bude nové parkoviště, přibudou i dva nové parky, bude toho víc.

„No a pozor, jednu slávu zažijeme hned na začátku školního roku. Do první třídy přijde už dvacet dětí, nebude tudíž dělená a po půlstoletí otevřeme i pátou třídu. Jsme moc rádi, že páťáci nebudou muset dojíždět do Zlína, doma je doma,“ končí starosta a jde ještě znovu do pokleku s kladívkem.

„Půjdu i do lehu, v neděli míří mužstvo fotbalových starostů do slovenské Trnavy, otevírají tam nový stadion a naše mužstvo České republiky si to rozdá se slovenskými kolegy a kamarády z řad starostů,“ přidává brankář českého týmu, mistrů Evropy starostů z roku 2012, zajímavou informaci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x