Uherskohradišťské Smetanovy sady ohlídá nová kamera

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Největší uherskohradišťský park, Smetanovy sady, nově pohlídá nainstalovaná kamera. Strážníci se tak ještě více zaměří na jedno z kritických míst ve městě, kde se výtržníci často dopouštějí nejrůznějších přestupků, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Kamera bude hlídat zejména oblast kolem altánu. „Poměrně často se ve Smetanových sadech setkáváme se znečišťováním veřejných prostranství, projevy vandalismu a někdy také s výtržnostmi,“ řekl velitel Městské policie Uherské Hradiště Vlastimil Pauřík. Podle něj je to také proto, že v blízkosti parku je několik pohostinských zařízení, a rovněž fotbalový stadion. „Konkrétně u altánu se někdy scházejí skupinky, které se ne vždy chovají podle pravidel, kamera v tomto místě citelně pomůže,“ zhodnotil Pauřík.

Ve městě tak počet kamer hlídající problematická místa stoupl na číslo 20. Novou kameru si pochvaluje i vedení uherskohradišťské radnice. „Problematické skupinky jsou dokonce důvodem k tomu, že se parku začali vyhýbat někteří jiní občané. Je nepřípustné, aby se do parku bály chodit maminky s dětmi nebo starší lidé. Park je pro všechny,“ poznamenal uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha.

Kamerový záznam podle městské policie umožní nejen preventivní zásah, ale může pomoci i k objasnění nekalých událostí. „Navíc působí kamery také preventivně,“ doplnil Pauřík.

Kamerový systém v Uherském Hradišti se v posledních letech významně podílí na odhalování řady trestných činů i přestupků. „Aktuálně připravujeme modernizaci celého systému, přičemž zásadním krokem je jeho digitalizace. Vloni byla zpracována projektová dokumentace na revitalizaci analogového systému. Do konce letošního roku bychom měli přejít na plně digitální systém,“ dodal starosta Blaha.

Po digitalizaci má město společně se strážníky v plánu rozšířit Městský kamerový a dohlížecí systém až na 27 kamerových bodů, a to v závislosti na finančních prostředcích města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x