Senioři z pěti krajů se ve Zlíně utkali v pétanque

ZLÍN – V Domově pro seniory Burešov ve Zlíně se konal šestý ročník moravského kola soutěže ve hře pétanque Morava Cup, který je organizovaný pro domovy pro seniory. Utkali se v něm zástupci pěti moravských krajů, informovala server Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Renata Škrobálková.

Na prvním místě skončil tým Domova pro seniory Tovačov z Olomouckého kraje, druhou příčku obsadil Domov pro seniory Loučka ze Zlínského kraje a třetí vybojoval Domov pro seniory z Třebíče z Kraje Vysočina. Zúčastnili se i zástupci z Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. „Každé družstvo bylo složené ze tří hráčů a jednoho nehrajícího kapitána,“ doplnila Škrobálková.

„Jsem ráda, že se z turnaje stává hezká tradice, díky které si mohou senioři nejen zasoutěžit a strávit příjemné chvíle na čerstvém vzduchu, ale také navázat nová přítelství se soutěžícími z ostatních domovů,“ uvedla krajská radní Taťána Valentová Nersesjan.

Nejstarší soutěžící i soutěžícímu bylo shodně 92 let. Cenu Sympatie získala Ilka Sládková z Domova pro seniory Rožnov pod Radhoštěm a cenu Fair-play Antonín Lašák z Domova pro seniory Prostějov.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’25861′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1078‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚25861‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x