VIDEO: Doba opravy Kvítkovické křižovatky v Otrokovicích se protáhla, Barumku to ale neohrozí

OTROKOVICE - Uzavírka kvítkovické křižovatky v Otrokovicích ve směru Zlín – Uherské Hradiště byla prodloužena do pátku 21. srpna, tedy o dva dny déle, než bylo původně v plánu. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Romana Stehlíková, konání Barum Czech Rally Zlín to ale nijak neohrozí.

Důvodem prodloužení uzavírky byly nepříznivé klimatické podmínky. Objízdná trasa po severovýchodním obchvatu rychlostní silnice R55 se prodlužuje po celou dobu oprav a tento úsek zůstává nadále nezpoplatněn.

V sobotu 22. srpna by měl být dle sdělení stavbyvedoucího rekonstrukce křižovatky Petra Zabloudila průjezd křižovatkou obnoven se zachováním obousměrného provozu. „Pracovat se bude za provozu a je nutné nadále počítat s dopravním omezením z důvodu dokončovacích prací,“ informoval Petr Zabloudil.

V současné chvíli je hotová cesta Otrokovice – Napajedla, ale bude se dokončovat dopravní značení. Do pátku by měl být ukončen i úsek od Abrahámovy polévkárny po hotel Rottal, od hotelu po odbočku severovýchodního obchvatu by práce měly trvat do středy 26. srpna. Ve čtvrtek a pátek bude probíhat lajnování a úpravy krajnic, přičemž křižovatka by měla být obousměrně průjezdná.

„Počasí nám nepřálo po celou dobu oprav, příliš velké horko nám komplikovalo tvrdnutí povrchu a nyní máme opačný problém s deštěm, který nám znemožňuje pokládat povrch. Barum Rally nebude rekonstrukcí křižovatky nijak ohrožena,“ ubezpečil stavbyvedoucí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x