Most před obcí Vidče je opraven

VIDČE - Pěším, cyklistům a po dlouhých letech i řidičům už slouží most nad cestou vedoucí z Rožnova pod Radhoštěm do Vidče. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Dlouhá léta byl nadjezd nad silnicí z Rožnova do Vidče kvůli havarijnímu stavu pro motorová vozidla uzavřen.

„Město most v loňském roce převzalo do své správy od Zlínského kraje a rozhodlo o jeho kompletní opravě. Vyměněna tak byla kompletní nosná mostová konstrukce,“ uvedl Drahomír Janíček z Odboru správy majetku MěÚ Rožnov.

Most byl v minulosti využíván například při povodních, kdy byla z důvodu sesuvu uzavřena hlavní cesta z Vidče kolem hřbitova do Rožnova. Občané Vidče tak mohli pro přejezd do Rožnova využívat právě uvedený most a spojnici na Uhliska a následně sjezd přes Kramolišov.

„Druhým důvodem pro opravu mostu je jeho využívání Střední školou zemědělskou a přírodovědnou pro přejezd ze školního statku do jejích budov na Hradisku a na přilehlá pole. Školu zřizuje Zlínský kraj, a také proto nám hejtman Stanislav Mišák přislíbil spolufinancování opravy mostu ve výši 300 tisíc korun,“ řekl starosta Rožnova Radim Holiš. Na celkových nákladech ve výši 618 tisíc korun se tak téměř napůl budou podílet město Rožnov a Zlínský kraj.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x