Výtěžek z Gulášfestu pomůže vsetínské nemocnici

VSETÍN – Šest tisíc korun získal Nadační fond pro rozvoj vsetínské nemocnice z benefičního prodeje na Gulášfestu. Peníze pomůžou pacientům při analgezii, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

K benefičnímu výtěžku pomohli všichni návštěvníci tradičního festivalu gulášů, kteří si u stánku koupili tričko, placku s logem gulášfestu, náramek či balónek.

„Velké poděkování směřuje k organizátorům, kteří nám tímto způsobem pomohli, i všem účastníkům akce,“ vzkázala veřejnosti Plačková.

Výtěžek přispěje podle jejích slov k nákupu speciální infuzní pumpy potřebné pro zavedení nové metody tlumení bolestivých kontrakcí. Ta se využívá u analgezie, kterou si pacient řídí sám.
Spolupráce nemocnice s organizátory Vsetínského gulášfestu začala už minulý rok.

„Tehdy nemocnice společně s firmou iStores Apple Medical Solution zprostředkovala návštěvníkům akce setkání s Petrem Koukalem, což je známý český sportovec, sedminásobný mistr ČR, vlajkonoš české výpravy na olympijských hrách v Londýně, ale také mladý muž, který bojoval se zákeřnou nemocí,“ připomněla mluvčí nemocnice. Koukal vloni hovořil o svém boji s chorobou a představil také projekt prevence nazvaný STK Pro Chlapy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x