Komunikace s holešovskými úředníky bude efektivnější

HOLEŠOV - Holešovská radnice se chystá zkvalitnit informační technologie. Výsledkem má být efektivnější, modernější a dostupnější komunikace s úředníky, server Zlin.cz o tom informovala za holešovskou radnici Jana Rohanová.

Projekt s názvem Moderní efektivní úřad Holešov je z velké části hrazen z financí Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Hlavním cílem projektu byla podpora služeb eGovernmentu – správy věcí veřejných za využití moderních elektronických nástrojů, díky kterým by měla být veřejná správa k občanům přátelštější a dostupnější.

„Díky novým informačním technologiím se zefektivní komplexní práce s elektronickými dokumenty od jejich digitalizace přes vyhledávání, ukládání a řízený pohyb po úřadě. Díky projektu se zvýší veřejná kontrola nad vydávanými prostředky elektronizací ekonomických agend s napojením na Informační sytém základních registrů, řízení zpracování podání a jejich elektronizace,“ upřesnila Rohanová.

Posílení informačních technologií přispěje k povýšení úřadu na moderní a efektivní se schopností plné elektronické komunikace odpovídající dnešní době.

Celkové náklady na projekt činily asi 3,2 milionu korun, 85 procent bylo hrazeno z Evropského fondu pro regionální rozvoj a město Holešov přispělo ze svého rozpočtu 15 procenty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x