Silnice v Popovicích se dočká opravy za více než sedm milionů

POPOVICE – Přes sedm milionů korun bude stát oprava silnice III/05016, která začala v Popovicích na Uherskohradišťsku. Rekonstrukce se dotkne úseku téměř 400 metrů, informovala server Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Renata Škrobálková.

Ředitelství silnic Zlínského kraje využije na opravu peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Silnice je v současné době v havarijním stavu,“ uvedla Škrobálková. Stavební úprava spočívá v kompletní výměně konstrukčních vrstev vozovky. Komunikace bude ohraničena betonovými obrubami s dvouřádkem ze žulové kostky. Osazení obrub chodníků podél silnice není předmětem díla, ale jsou stavbou obce Popovice,“ dodala Škrobálková. Součástí díla je také odvodnění vozovky a obnova svislého dopravního značení.

Na komunikaci v prostoru přejezdu bude povrch vozovky odfrézován a položen nový živičný kryt. „Stavba v prostoru železničního přejezdu se uskuteční pod dohledem zaměstnance Správy železniční dopravní cesty,“ poznamenala mluvčí.

Práce nepotrvají ani čtvrt roku. Hotové mají být do 31. října. Dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury může být až 85 procent uznatelných nákladů. „Provoz bude usměrňovat dopravní značení a v některých částech světelná signalizace,“ dodala Škrobálková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x