Vsetínský radní Jaromír Kudlík nepřežil střet s kamionem

Vsetín – Při tragické nehodě zemřel v úterý dlouholetý vsetínský komunální politik Jaromír Kudlík. Ve Vysokém Mýtě vjel do protisměru, kde se čelně srazil s kamionem, sdělila serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Kudlík jel před polednem ve směru od Litomyšle a najednou plynule přejel do protisměru. „Důvod, proč tam šestašedesátiletý bývalý starosta, místostarosta a současný radní vjel, je zatím neznámý. Na místo o chvíli později přijela záchranná služba a přiletěl i vrtulník,“ řekla Kousalová. I přes veškerou snahu mu nedokázali pomoct. „Řidič osobního vozu svým zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí policie Pardubického kraje Lenka Vilímková.

Radní nebyl v komunální politice žádným nováčkem. „Pohyboval se tam od Sametové revoluce. V letech 1990 – 1994 byl starostou Vsetína, později zastával funkci místostarosty a zastupitele. V současném volebním období byl členem rady města za hnutí ANO,“ uvedla Kousalová. Kudlík patřil k velkým propagátorům cykloturistiky a cyklostezek a také volejbalu.

Podle Kousalové bylo jeho jméno v posledních letech spojováno se Sdružením obcí Mikroregionu Vsetínsko, jehož byl předsedou, a také s projekty Čistá řeka Bečva I a II. „Jeho první etapa je již hotová, druhá je těsně před dokončením. Ukončení projektu, jemuž věnoval několik let života, se bohužel nedožil,“ řekla Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x