Domov pro seniory Rožnov pod Radhoštěm slaví čtyřicátiny

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Čtyřicáté výročí od založení slaví ve středu Domov pro seniory Rožnov pod Radhoštěm. Uspořádá proto zahradní slavnost, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Slavnost začne v den oslav v 15:00. „Návštěvníci budou mít ojedinělou příležitost prohlídky nově vytvořených prostor pro reminiscenci a muzikoterapii, mohou vidět putovní výstavu fotografií s názvem Prolínání a pro zájemce budou připravené tvořivé dílny,“ uvedla ředitelka Sociálních služeb Vsetín Michaela Pavlůsková.

V rámci doprovodného programu vystoupí cimbálová muzika, pěvecký sbor Karlovjanky, pěvecký sbor Hornoněmčané a také zvířecí záchranné centrum z Hošťálkové. „Zájemci si mohou zabubnovat na djembe bubnys s Radkem Štětkářem,“ doplnila Pavlůsková.

Domov pro seniory Rožnov pod Radhoštěm je jedním ze tří domovů pro seniory spadající pod Sociální služby Vsetín. Zřizovatelem je Zlínský kraj. Areál má tři vzájemně propojené budovy, vlastní kuchyň, prádelnu, jídelnu, bufet, knihovnu a další zázemí. Kapacita domova je 200 lůžek převážně v jednolůžkových pokojích, ale devět je také dvojlůžkových. O uživatele domova se kromě pečovatelek starají zdravotní sestry, fyzioterapeut, ergoterapeut a pravidelně za nimi dochází praktický lékař a lékař z oboru psychiatrie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x