Kvůli Barumce budou práce na opravě mostu přes Dřevnici zastaveny

OTROKOVICE - V době konání každoroční akce Barum Czech Rally Zlín budou v Otrokovicích pozastaveny práce na rekonstrukci mostu přes Dřevnici. V pátek 28. srpna ve večerních hodinách bude most otevřen nejen pro soutěžící vozidla, ale také pro veřejnost, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Most bude průjezdný až do neděle 30. srpna. Po ukončení Barum Czech Rally budou dále pokračovat práce na mostu podle harmonogramu. Trvat by měly do konce září.

„Po ukončení Barumky bude zahájena další fáze prací, která však svým rozsahem a technologickými požadavky neumožňuje ponechat most v provozu pro veřejnou ani osobní motorovou dopravu,“ uvedl stavbyvedoucí rekonstrukce mostu Aleš Citterbard.

Objízdná trasa bude opět značena na silnici I /55 a povede kolem Štěrkoviště. „Chování řidičů však nejsme schopni stoprocentně ovlivnit, což nám dokazuje stav dopravy v ulici Přístavní. Zcela chápeme situaci obyvatel, neboť doposud byla ulice Přístavní poklidnou komunikací s minimálním provozem,“ uvedla vedoucí odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

Možnost úpravy dopravního značení, které by omezilo vjezd do ulice Přístavní, už město konzultovalo s Policií České republiky. Po zhodnocení stavu a délky trvání uzavírky se však ke změně nakonec nepřistoupilo.

„Doporučujeme řidičům, aby ke své jízdě z a do části Bahňák využívali značenou objízdnou trasu, tedy po silnici I / 55 a kolem Štěrkoviště. Tato trasa je rychlejší, plynulejší a bezpečnější, neboť v dopravní špičce vznikají v ulici Přístavní kolony, kdy vozidla jedoucí z části Bahňák mají problém najet na ulici Nadjezd,“ upozornila Renáta Krystyníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x