Do Fryštáku se sjede špička české alternativní hudební scény

FRYŠTÁK - Nadcházející víkend 28. a 29. srpna bude ve Fryštáku patřit nejlepším představitelům české alternativní hudební scény. Uskuteční se zde další ročník multižánrového festivalu Fryštácký malý svět, serveru Zlin.cz to za organizátory uvedl Marián Končák.

Festival má ve Fryštáku už dlouhou tradici, letos se uskuteční už pošestnácté. Návštěvníci se mohou těšit především na kladenské Zrní, jednu z nejžádanějších českých klubových i festivalových kapel současnosti.

„Dramaturgie letošního ročníku je postavena na kontrastech. Na festivalu se představí na jedné straně energií překypující a veselé kapely Ty syčáci, Helemese či 12:Piet, na druhé straně se však fanoušci mohou těšit i na temnější emo v podání Zrní, OTK nebo Planet,“ doplnil jeden z organizátorů festivalu David Kozubík.

Dvoudenní akce s podtitulem Normální alternativní festival začíná v pátek 28. srpna v 16 hodin na farním dvoře ve Fryštáku. Zahájí ho formace Suk Volok, následovat bude skupina Láska, v 18.15 hodin vystoupí Lucie Redlová, následovat bude kapela Helemese, ve 21 hodin se představí OTK a ve 22.30 hodin pak první festivalový den zakončí formace Zrní.

Sobotní program zahájí ve 13 hodin Divadlo Hvizd, následovat bude Filip Vítů Trio, v 15.30 hodin se lidé mohou těšit na Reggay, v 17 hodin zahrají Szkrat. Po nich vystoupí Marta a Rasputin Band, pak se publiku představí Ty syčáci, ve 21 hodin bude pódium patřit kapele Planety a ve 22.30 hodin zakončí festival skupina 12:Piet.

Nouze nebude ani o doprovodný program. K dispozici bude dětský či masérský koutek, v sobotu od 10 do 11 hodin mohou festivaloví návštěvníci zajít na speciální snídani, mezi 11. až 12. hodinou se zase uskuteční Relaxační improvizační session a od 14 do 18 hodin se lidé mohou zapojit do výroby odznáčků. K dispozici bude také čajovna a lidé si budou moci pochutnat na palačinkách nebo vegetariánských specialitách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x