Kvůli Barumce bude uzavřeno zlínské muzeum

ZLÍN – Páteční rychlostní zkouška závodů Barum Czech Rally s sebou přinese několik dopravních omezení. Kvůli jednomu z nich budou uzavřeny všechny expozice muzea a galerie, které sídlí v 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU, informovala server Zlin.cz mluvčí institutu Michaela Mitáčková.

Okolí 14|15 BAŤOVA INSTITUTU se pro dopravu zcela uzavře v 17,45, kdy se na silnicích v Baťovském areálu uskuteční různé závody motoristického klání Barum Czech Rally Zlín 2015. Po závodech se silnice otevřou 15 minut po půlnoci.

Návštěvníci mohou svá auta parkovat v areálu a poblíž budov 14 a 15 pouze do půl páté odpoledne. Ve stejnou dobu se uzavře i podzemní parkoviště a znovu se otevře až v sobotu 29. srpna v sedm hodin ráno. Zcela uzavřena zůstane po celý pátek ulice Vavrečkova před 14. budovou, kde nebude možné ani parkování. Chodník před budovou 14 se uzavře po 16. hodině.

Expozice Muzea jihovýchodní Moravy a Krajské galerie výtvarného umění v budově 14 budou proto přístupné pouze do 16 hodin. Ve stejnou dobu se uzavřou i výpůjční prostory Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Podrobné informace podají návštěvníkům pracovnice informačních center v budově 14 i budově 15. Přehlídka Zlínský salon mladých – část, která je ve Zlínském zámku v centru města – bude v pátek 28. 8. 2015 otevřena po celou dobu, tedy od 10 do 18 hodin.

Omezení provozu se dočká o víkendu i hrad v Malenovicích. „Hrad i okolní objekty Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně u hradu (hájenka) budou v sobotu 29. srpna na celý den uzavřeny,“ upřesnila pracovnice muzea Hana Čubanová. V neděli bude na hradě otevřeno v běžnou provozní dobu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x