Pěvecké sbory vsetínského gymnázia slaví 20. výročí

VSETÍN – Kulaté výročí oslaví letos slavnostním koncertem pěvecké sbory na vsetínském Masarykově gymnáziu. Server Zlin.cz o tom informovala za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Před dvaceti lety založila Helena Kaločová na Masarykově gymnáziu ve Vsetíně pěvecké sbory. K letošnímu výročí proto dirigentka sborů Gaudeamus, Song i Hekal, připravila pro současné, ale i bývalé zpěváky možnost se společně nejen sejít, ale také si zazpívat.

V posledním prázdninovém víkendu od 28. do 30. srpna je tak na gymnáziu naplánováno společné soustředění. Slavnostní koncert se pak uskuteční 3. října od 15 hodin v kostele Dolního sboru ČCE ve Vsetíně.

„Ano, už je to dvacet let, kdy jsme začínali s heslem: Dokud se zpívá, ještě se neumřelo,“ zavzpomínala na začátky sborového zpívání na gymnáziu Helena Kaločová a dodala: „Po zkušenostech se sborovou prací v ZUŠ Vsetín jsem chtěla hned po příchodu na gymnázium založit nový pěvecký sbor, protože sborová tradice na gymnáziu byla. Název Gaudeamus – radujme se – jsme si vypůjčili ze studentské hymny a začali pravidelně zkoušet. Později se vyčlenil i Komorní smíšený sbor, dnes Song, a nejmladší sbor Hekal si po letech vyžádali sami absolventi. V letošním roce tedy oslavíme dvacáté výročí všech sborů, kterými prošly desítky, možná už i stovky zpěváků. Těším se, že se s mnohými po letech setkám a společně si zazpíváme.“

Sbormistryně také doufá, že se o akci dozvědí, ozvou se a připojí také bývalí členové sborů, na které nesehnala kontakt a nemohla je pozvat osobně

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x