Slovácké divadlo ruší plánovaný muzikál, kvůli neplánovanému těhotenství

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo řeší v současné době krizovou situaci. Muzikál Chicago, kterým měl vyvrcholit rok sedmdesátin uherskohradišťské scény, bude muset zrušit, informoval server Zlin.cz mluvčí divadla Josef Kubáník.

Důvod? Představitelky hlavních rolí přišly před prázdninami neplánovaně do jiného stavu a herečka, která následně vzešla z konkurzu, poté vážně onemocněla.

„Režisér Balaš, který Chicago rok připravoval, zcela logicky od projektu ustoupil. S několikerou změnou obsazení nemohl divákům garantovat kvalitní výsledek,“ řekl nový ředitel Michal Zetel.

Podle svých slov měl prý Zetel nejhektičtější prázdniny svého života. „Kromě toho, že jsem se s rodinou stěhoval do Uherského Hradiště, jsem strávil hodiny a hodiny telefonováním s těmi nejlepšími režiséry, kteří by dokázali připravit nový titul,“ přiznal ředitel.

Spolupráci se mu však zatím vyjednat nepodařilo. „Většina oslovených tvůrců byla okamžitě pro, ale jakmile se dozvěděli, že zkoušet by se mělo začít v řádu týdnů, omluvili se. Je to logické, inscenace se připravuje několik měsíců dopředu. Nezapomínejme, že se musí vyjednat autorská práva, tým spolupracovníků od choreografů přes scénografy a výtvarníky kostýmů, je toho opravdu moc,“ vysvětlil Zetel, který je také režisér. Variantu, že by některý titul nazkoušel sám nebo ve spolupráci s odcházejícím Igorem Stránským považuje až za krajní možnost.

„„Musíme se co nejvíc přiblížit tomu, co jsme divákům slíbili. Všechna jednání ještě nejsou u konce, byť do začátku zkoušení už moc času nezbývá,“ řekl nový ředitel. „Platí jednoduchá rovnice. Na prvním místě jsou pro nás diváci, měli by dostat světový muzikál a chceme stále udržet velmi vysokou kvalitu, která k našemu divadlu patří. Z toho neustoupím,“ uzavřel. Jak se divadlo rozhodne, jaký titul na studuje a v čí režii, oznámí prý do týdne.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x