Diakonie otevřela ve Vsetíně domov pro seniory opravený za 35 milionů

VSETÍN – Skoro 35 milionů korun stála oprava domova pro seniory ve Vsetíně, který otevřela Diakonie Vsetín. Klienti Diakonie v něm začnou bydlet v září, informovala server Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Domov se nachází na sídlišti Ohrada. „Během rekonstrukce domova jsme vynaložili velké úsilí, na jehož konci stojí pěkný a funkční domov pro seniory. Jako výraz zásadních změn, který projekt přinesl, jsme se rozhodli jej pojmenovat Domov Harmonie,“ řekl ředitel Diakonie Dan Žárský.

Změn přinesla stavba mnoho. „Patří mezi ně nástavba dalšího patra a rozšíření kapacity o deset lůžek. Celková kapacita je tedy 46 lůžek. Dále mám 12 nově vybudovaných pokojů a 17 pokojů jsme zmodernizovali. Vybudovali jsme také výtah, který zajistí bezbariérovost,“ doplnil Žárský.

V prvním patře vznikla menší společenská místnost, která připomíná kavárnu. „Věříme, že se tato místnost stane oblíbeným místem pro klienty domova a jejich rodiny, ale i pro seniory ze sídliště Ohrada. Příchozím nabídneme možnost posezení a občerstvení, odborné informace nebo bezplatné využití internetu,“ doplnila vedoucí Domova Harmonie Jitka Adámková. Součástí kavárny bude i stálá expozice z historie bývalé sklárny na Ohradě.

Diakonie Vsetín je největší poskytovatel sociálních služeb ve Vsetíně s desetiletou tradicí. Zajišťuje komplexní služby pro seniory, kteří ztratili soběstačnost a jsou odkázaní na pomoc druhých. Rovněž nabízí pomoc lidem v obtížné životní situaci, ať už se to týká dospívajících nebo rodin s dětmi, které jsou v dlouhodobé nepříznivé sociální situaci a nedokážou ji sami vyřešit. Diakonie Vsetín má 60 stálých zaměstnanců, pomoc poskytuje každý rok přibližně 300 lidem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x