V Otrokovicích začal výběr nového národního fotbalového mužstva ročníku 2001

OTROKOVICE - Talentovaní mladí fotbalisté z Moravy obsadili na tři dny otrokovický Sportovní areál Baťov, aby zde absolvovali fotbalový kemp. Před přítomnými trenéry ze sebe chtěli dostat to nejlepší - velkou motivací byla šance dostat se do mužstva České fotbalové reprezentace U15, serveru Zlin.cz to řekla Lenka Vaculová, mluvčí městské společnosti TEHOS, která je správcem Sportovního areálu Baťov.

Do Otrokovic se na první ze tří fotbalových kempů sjelo 24 hráčů z moravských krajů včetně čtyř brankářů. Další dva kempy se v dohledné době uskuteční v Čechách. Výběrem těch nejlepších fotbalistů vznikne širší kádr nového reprezentačního mužstva do 15 let, které už na jaře bude hrát mezinárodní zápasy.

Sportovní areál Baťov poskytl důležitému soustředění zázemí. „Pro účely tohoto kempu jsme v Otrokovicích našli perfektní podmínky. Byli jsme tady loni a rádi jsme se sem vrátili. Vše probíhalo naprosto bezvadně. Vysoce hodnotím přístup týmu lidí okolo sportoviště, který se o nás staral s maximální ochotou a vstřícností. V rámci kempu jsme využili jak umělý povrch, tak hlavní hřiště i wellness pro regeneraci. Vše na špičkové úrovni,“ pochvaloval si Václav Černý, trenér České fotbalové reprezentace do 15 let.

Součástí kempu byl i seminář pro trenéry, kteří před sebou mají nelehký úkol. Vychovat silné hráče, kteří obstojí i ve světě. „Konkurence je veliká, proto hledáme talentované hráče, kteří budou mít nejen vynikající fotbalové dovednosti, ale také charakterové a mentální vlastnosti, které by je mohly dovést až do nejvyšší fotbalové soutěže a do velké reprezentace,“ podotkl trenér Václav Černý.

Možnost sledovat tréninky i modelované utkání si pochvalovali také přítomní trenéři z celé Moravy. „Můžeme vidět nejlepší kluky z moravských krajů a porovnat, jak jsme na tom,“ sdělil například Radim Zajíc, profesionální trenér mládeže Moravskoslezského kraje. Podle něj je důležité pracovat na konkurenceschopnosti hráčů ve světě a učit děti hrát fotbal a neučit je vyhrávat zápasy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x