Kraj dá na opravu silnic v Tupesích více než 16 milionů korun

TUPESY - Už za několik dní začnou silničáři opravovat dvě komunikace v Tupesích na Uherskohradišťsku. Jak serveru Zlin.cz řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota, za opravu asi půl kilometru silnic zaplatí kraj částku 16,3 milionu korun.

Rekonstrukce se dočkají silnice III/4222 a III/42821 v průjezdním úseku obcí Tupesy. Zároveň bude vybudována část pravostranné opěrné zdi ve směru na obec Zlechov.

„Práce začnou 10. září a měly by trvat do 17. května příštího roku,“ upřesnil Cekota. Stavba obou silnic bude realizována vždy za úplné uzavírky té silnice, kde se bude pracovat. Druhá silnice bude sloužit jako objízdná trasa, současně s objízdnou trasou vedenou po stávající silnici III/4224.

Opravy na komunikaci III/4222 se dotknou úseku dlouhého 183 metrů a na silnici III/42821 pak 374 metrů. Obec Tupesy se zároveň během rekonstrukce postará o výstavbu chodníků, napojení místních komunikací, stavební úpravy klenbového sklepa nacházejícího se pod tělesem komunikace, demolici rodinného domu č. p. 216, stavbu části opěrné zdi a přeložky sítí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x