Zlínská zoo pořádá Den supů

ZLÍN - První zářijová sobota bude v Zoo Zlín opět po roce patřit supům. Na 5. září totiž připadají oslavy Mezinárodního dne supů, které se uskuteční v zoologických zahradách a ochranářských organizacích na celém světě, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Pro všechny návštěvníky bude připraven zajímavý a pestrý program. „V 11 hodin nabídneme v průchozí voliéře supů mimořádné krmení supů doprovázené odborným výkladem zoologa. Navíc ve 13 a v 15 hodin se budou moci zájemci za doprovodu pracovníka zoo vydat na prohlídku chovatelského zázemí,“ přiblížil oslavy Tomáš Divilek, vedoucí oddělení biologické výchovy.

Návštěvníci ve velkých síťových voliérách uvidí chovné páry supů hnědých a bělohlavých. Dozví se také spoustu informací o jejich chovu, o zapojení zlínské zoo do projektů vypouštění supů do volné přírody. Sraz účastníků každé prohlídky bude vždy u točny vláčku v australské oblasti.

Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci. „Od 10.30 do 15 hodin nabídneme dětem výtvarné a pracovní dílny nazvané Život supů pěkně zblízka. Po absolvování všech stanovišť obdrží každý šikula malý dárek,“ doplnil Divilek.

Zoo Zlín se chovu supů a jejich ochraně a reintrodukci do volné přírody úspěšně věnuje již několik let. V současné době chová sedm druhů supů, z nichž šest druhů (sup Rüppellův, sup himálajský, sup bělohlavý, sup mrchožrout, sup chocholatý a sup kapucín) návštěvníci uvidí v areálu zoo. Zbývající druh, sup hnědý, je zatím umístěn v chovatelském zázemí. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x