Víkend na Valašsku patří cyklistickým závodům

VSETÍN - MTB víkend na Valašsku pokračuje o víkendu dvěma cyklistickými závody. V sobotu se závodníci postaví na start Valašské padesátky (nebo třicítky) a v neděli se v Jablůnce pojede Valašský pohár MTB-XC, serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici uvedl Jiří Žůrek.

Závod horských kol Valašská padesátka se letos pojede už pojednadvacáté. Akci připravují členové Valašského sportovního klubu ve Vsetíně. Start je naplánován na 11 hodin u základní školy na Ohradě, kde je také situován cíl závodu.

„Jedná se o klasický náročný závod, který koresponduje s prostředím Valašska. Trasa je v prvních kilometrech vedená po široké asfaltové komunikaci a následně šotolinovým výjezdem na hřeben Vsetínských vrchů. Pro ty, kteří chtějí zažít atmosféru závodu a netroufají si na jeho plnou délku, je připravena zkrácená trasa o délce 30 kilometrů,“ upřesnil Žůrek.

Samotný závěr MTB víkendu na Valašsku bude patřit nedělnímu Valašskému poháru MTB-XC. Finálový podnik 16. ročníku série cross country závodů na horských kolech, který pořádá Edie team Vsetín, se pojede od 10 hodin v Jablůnce.

MTB víkend zahájil už v pátek 12. ročník časovky Valašský krpál.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x