Kroměřížská Květná zahrada nabízí zážitkový víkend

KROMĚŘÍŽ - V Květné zahradě v Kroměříži se v sobotu 5. a neděli 6. září uskuteční druhý ročník barokního festivalu Hortus Magicus. Serveru Zlin.cz to řekla Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Slavnosti Hortus Magicus s podtitulem Festival barokní kultury v kroměřížském Libosadu představí radovánky našich předků v autentických prostorách rekonstruované Květné zahrady, jedné z památek UNESCO v Kroměříži.

„Na návštěvníky čeká opravdu zážitkový program. Ve všech prostorách zahrady si v rámci barokního festivalu užijí zpěv, hudbu, tanec, divadlo činoherní i loutkové, umění ohňostrůjců a bohatou nabídku herních aktivit pro děti i dospělé,“ konstatovala Šnajdarová.

Po téměř tříleté obnově se v loňském roce návštěvníkům otevřely nové části Květné zahrady, jako jsou Králičí kopec, Ptáčnice, Pstruží rybníky či Holandská a Pomerančová zahrada. „Barokní hudba a tanec, divadlo na souši i na vodě čerpající z původních raně novověkých her, krása dřevěných marionet, ohňostroj dle původní ikonografie a konečně hry, to vše neodmyslitelně patří k místu trávení volného času – Libosadu. Lidé s námi budou moci nahlédnout do časů alonžových paruk, hedvábných punčoch, brokátů a krajek,“ doplnila Šnajdarová.

Květná zahrada se v sobotu otevře v 10 a zavírat se bude ve 23 hodin. V neděli se otevírá v devět a zavírá v 18 hodin. Během celé soboty i neděle se budou konat komentované prohlídky zahrady, tematické hry (edukační aktivity jinak), půjčování kostýmů a kostýmované improvizace. V zahradě bude postaráno i o občerstvení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x