Most přes Dřevnici v Otrokovicích bude opraven do konce září

OTROKOVICE - Rekonstrukce mostu přes Dřevnici v Otrokovicích pokračuje podle plánu a práce by měly být uzavřeny do konce září. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Povrch mostu je už dokončen, práce nyní začnou na novém zábradlí. „Nyní vytvoříme uprostřed mostu koridor pro pěší a cyklisty, kteří zde budou moci procházet či projíždět. Začne se bourat zábradlí, a bude se dělat kompletně nové včetně betonových sloupků,“ uvedl stavbyvedoucí rekonstrukce mostu Aleš Citterbard.

Během opravy mostu se ukázalo, že podklad mostu je nevyhovující, tak se muselo přistoupit ke změně pracovních postupů. „Nevyhnuly jsme se pracovním prodlevám, protože se čekalo na vyjádření projektanta, v práci jsme nemohli pokračovat,“ vysvětlil stavbyvedoucí.

Mluvčí otrokovické radnice připomněla, že město Otrokovice není investorem. Jedná se o silnici III. třídy, která je ve vlastnictví Zlínského kraje a správou je pověřeno Ředitelství silnic Zlínského kraje. „Z tohoto důvodu máme k dispozici pouze informace, které poskytuje majetkový správce,“ uzavřela Stehlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x