Otrokovická radnice zainvestovala do zabezpečení Mateřské školy Otrokovice

OTROKOVICE - Do Mateřské školy Otrokovice se už nebude moci dostat nikdo nepovolaný, radnice zafinancovala nové zabezpečení. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Stav zabezpečení budov už neodpovídal aktuálním standardům a požadavkům. Mateřská škola Otrokovice vznikla v roce 2003 sloučením šesti mateřských škol, v roce 2001 pak vzniklo další pracoviště – školka Pastelková. Ta jako jediná měla od počátku čipové zabezpečení, ostatní objekty ale zůstaly bez zabezpečení. To se nyní změní.

O tom, kdo bude disponovat čipy umožňující vstup do jednotlivých školek rozhodne ředitelka Magda Zycháčková. Ostatní lidé budou muset zazvonit na zvonek u vstupních dveří a dovnitř budou vpuštěni až po sdělení důvodu své návštěvy.

„Cílem projektu je zamezení vstupu nepovolaným osobám, zajištění bezpečnosti dětí a pracovníků,“ vysvětlila ředitelka. Zabezpečení jednotlivých pracovišť stálo 150 tisíc korun. Protože se na projekt nepodařilo získat dotační podporu, zaplatila částku otrokovická radnice ze svého rozpočtu. Technické práce na projektu budou ukončeny v měsíci září a během října už budou rodiče vstupovat do školky pomocí čipu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x