Dramaturgii zlínského divadla posílí nová tvář

ZLÍN - Od nové sezony bude mít zlínské divadlo opět kompletní stálý dvojčlenný dramaturgický tým. K Vladimírovi Fekarovi se přidá čerstvá absolventka JAMU Kateřina Menclerová, která má kromě divadla bohaté zkušenosti i s literárním světem, a to díky svému působení v nakladatelství HOST, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí divadla Hana Vondrášková.

„Ve zdejším hledišti jsem kdysi jako děvče ze Vsetína utrpěla úžeh láskou k divadlu. Dostala jsem se k němu oklikou přes své další zájmy, jejichž středobodem byl vždycky jazyk – divadelní i literární. Studovala jsem proto na Masarykově univerzitě nejdříve bohemistiku a mediální studia a pak na Janáčkově akademii múzických umění divadelní dramaturgii,“ řekla o sobě Kateřina Menclerová.

Nepůjde o jedinou personální změnu v divadle. V hereckém souboru nastoupí na místo po Romanu Blumaierovi rovněž absolvent JAMU – Jan Řezníček, kterého diváci mohli vidět v inscenacích Večer tříkrálový a Malované na skle. „A také se z mateřské dovolené vrátí Tamara Kotrbová – diváci ji kromě Žítkovských bohyní a Dokonalé svatby uvidí hned na podzim v nádherné roli Maureen ve vynikajícím irském tragikomickém dramatu Kráska z Leenane, kde si zahraje dceru Mileny Marcilisové,“ doplnila umělecká šéfka divadla Hana Mikolášková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x