Návštěvou výstavy To naše Valašsko podpoří lidé vsetínskou Naději

VSETÍN - Na začátku září byl slavnostní vernisáží v Galerii Stará radnice zahájen 17. ročník výstavy prací uživatelů vsetínské Naděje, pod názvem To naše Valašsko. Výtěžek z této prodejní akce bude použit na provoz služeb Naděje, sdělila serveru Zlin.cz za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Téma letošní výstavy, která potrvá do 27. září, je spjato se Vsetínem a nese název To naše Valašsko.

„V tomto roce jsme si při hledání tématu výstavy řekli, že se ohlédneme do minulosti, vrátíme se zpátky ke kořenům, ze kterých pocházíme, proto letošní výstava nese název,“ uvedl Michal Vodák, vedoucí vsetínské pobočky Naděje a dodal: „Když se na některé naše výrobky podíváte, tak určitě cítíte ducha Valašska, že vycházíme z tradic, které tady byly, a že nás Valašsko zde stále doprovází.“

Návštěvníci si mohou zakoupit výrobky z drátků, dekoraci z přírodních materiálů, obrazy z papíru, kamínkové rohožky, košíky z pedigu, šité polštářky, maňásky, zvířátka, hračky, ale najdou zde i omalovánky. S předstihem si mohou vybrat dekoraci na Vánoce, protože v rozmanitých tvarech a velikostech budou také adventní věnce, vánoční dekorace a mnoho jiného originálního zboží. Nabídku doplňují i výrobky zcela moderní, jako jsou náušnice, náramky či náhrdelníky z Fimo hmoty. Výstavu doplňují instruktážní panely s postupem na vytvoření velikonočních zajíců, adventních věnců, výrobu přáníček, metody leptání skla, ubrouskové techniky, tvorby svícnu z plastových lžiček, tvoření z přírodních materiálů, výrobu dekorací z cementu a kamínků nebo postup na ruční výrobu mýdla.

O hudební doprovod se postarala vsetínská kapela Veselá Bída. Záštitu nad výstavou převzalo město Vsetín a dům kultury. Výstava bude otevřená vždy od úterý do pátku od 10 do 17 hodin a o víkendu od 14 do 17 hodin.

Vsetínská Naděje slaví v letošním roce čtvrt století od svého vzniku. Ve Vsetíně má dvě střediska Sychrov a Rokytnice, která jsou určena pro osoby s mentálním, tělesným či kombinovaným postižením. Tato střediska nabízejí pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro ni, nabízí výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, sociálně terapeutické činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, poskytnutí stravy a také pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Středisko Sychrov je zařízeno pro osoby od 16 do 40 let a středisko Rokytnice pro klienty od 16 do 64 let. Naděje Vsetín nabízí osobám od 27 let také službu osobní asistence.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x