Na fotbal v kroji. To fanoušky spojí. A Liberec se bojí

Tak tentokrát se opravdu ukáže, kolik má 1.FC Slovácko fanoušků. Sobotní zápas proti Liberci je nejen soubojem druhého s třetím v naší nejvyšší soutěži, ale hlavně se chystá realizace skvělého nápadu.

Kdo přijde ve slováckém kroji, má vstup na jednu z tribun zdarma. A vzhledem k tomu, že ve městě se od pátku do neděle konají hojně „okrojované“ Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, lze se domnívat, že návštěva bude nejen větší než jindy, ale hlavně hodně barevnější.

„Tak tohle jsem opravdu ještě ani neslyšel, ani nezažil, moc se stejně jako ostatní kluci těším,“ dává najevo velké očekávání jeden z tahounů týmu, záložník Jiří Valenta.

Hráči budou mít na nových dresech krojový symbol slováckého ornamentu, teď jde o to, má – li třeba podzimní kanonýr doma kroj…

„Tak to nemůžu sloužit, jsem z Prahy a pokud vím, tak jsme v Krči a okolí folklorní radovánky nezažili,“ směje se sympaťák s tím, že se moc těší, jak jeho tým nejen krojovaní povzbudí i třeba ve chvílích, kdy se nemusí tolik dařit.

Zápas, v němž domácí spolu s fandy vyrukují na nebezpečný Liberec docela netradičně a stylově „poslovácku“ začíná v sobotu 12. září v 17 hodin. Krojovaní budou mít vstup zdarma z ulice 28. října a jejich místo bude na tribuně D.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x