A jde se na věc. Berani jedou na úvod hokejové extraligy do Litvínova

Vyrazili na dalekou cestu do Litvínova už ve čtvrtek. Stadion Ivana Hlinky na severu Čech zažíval na jaře euforické stavy, domácí dokráčeli poprvé v historii až pro vysněný mistrovský titul. Na zlato si předtím desítky let nesáhla neuvěřitelná plejáda litvínovských legend, vyšlo to až v roce 2015.

Zajímavost: v pátek hrají proti sobě dva poslední mistři. Už to je pozoruhodné. 

Zlín se vydal lovit body bez mnoha opor, ale s množstvím nových tváří. Slovenskou kvalitu by měli potvrzovat například Cibák, Štumpf či Sýkora, zkušenosti by měly dodat české nové tváře Čachotský či Aleš Holík, který si už dres beranů vyzkoušel. 

Jen na dálku už budou počínání svých loňských spoluhráčů sledovat tři nehrající veteráni. Petrové Čajánek, Leška a Jaroslav Balaštík.

Bude zajímavé zkoumat, zda jim nebude chybět hokej natolik, že třeba přijdou časem na výpomoc. Trenérskou, manažerskou, hráčskou? To se uvidí.

Ale pozor. Základní kámen zadních vojů bude chybět. Jiří Marušák musí na operaci se zápěstím a naskočí nejdříve začátkem listopadu.

Trenér Vlach je realista. „Že máme těžký los je jasné, hrajeme u mistra, hostíme silnou Spartu a jedeme na led největšího kandidáta na titul, do Třince. Ale já to beru spíše jako výhodu, prostě nemáme co ztratit. Věřím na soudržnost týmu.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x