Meziříčští zastupitelé dostanou v tamním zpravodaji víc prostoru

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve zpravodaji, který vydává meziříčská radnice, dostanou zastupitelé více prostoru pro svá sdělení. Nad konečnou podobou zpravodaje diskutovali tento týden radní města, informovala server Zlin.cz mluvčí radnice Renata Votrubová.

Radní města na svém posledním jednání v úterý 8. září 2015 rozhodli, že zastupitelé budou moci vyjadřovat své postoje ve Valašskomeziříčském zpravodaji, a to v takzvaném Fóru zastupitelů, které bude pravidelnou přílohou tištěného zpravodaje.

„Každý zastupitel má k dispozici jednu osminu strany v každém čísle zpravodaje. Na publikovaný text mohou dále navázat na webových stránkách města, kde byla podobná rubrika zřízena již loni,“ sdělil tajemník městského úřadu Josef Matocha.

„Poskytnutí jedné osminy tiskové strany každému zastupiteli v každém řádném čísle Valašskomeziříčského zpravodaje považujeme za přiměřené – při plném využití jsou to tři a jedna osmina tiskové strany, což při současném běžném rozsahu 16 stran představuje 19,5 procenta plochy zpravodaje. Po šesti řádných číslech rada města v březnu 2016 Fórum zastupitelů vyhodnotí a rozhodne o dalším postupu,“ doplnil starosta města Robert Stržínek.

Valašské Meziříčí vydává zpravodaj v nákladu 10 500 kusů. Je distribuován zdarma do všech schránek. Rovněž je k dispozici na podatelnách městského úřadu, v informačním centru, v centru Českých drah a prodejně tabáku U Pošty. Radnice také chystá webovou verzi Zpravodaje, kterou bude možno prohlížet v různých zařízeních včetně tabletů a chytrých telefonů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x