Mezi paneláky ve vsetínské části Hrbová vznikne nové hřiště

VSETÍN - Obyvatelé paneláků ve vsetínské části Hrbová se po letech dočkají nového hřiště. Serveru Zlin.cz to sdělil za vsetínskou radnici Jiří Žůrek.

Práce na obnově starého hřiště začaly v srpnu a vše by mělo být hotovo na konci listopadu. Úprav se dočká sportovní hřiště i hřiště dětské.

„Hřiště mezi paneláky na Hrbové už mělo delší dobu svá nejlepší léta za sebou. Asfaltová hrací plocha byla popraskaná a také další vybavení už neodpovídalo současným požadavkům. Občané této části města na neuspokojivý stav poukazovali řadu let, přednost ale vždy dostaly jiné investiční akce. Teď se konečně dočkali,“ konstatoval Žůrek.

Původní asfaltové plochy nahradí litý pryžový povrch. „Hřiště bude přizpůsobeno míčovým sportům a vybaveno ochrannými sítěmi, brankami a sloupky pro natažení volejbalové sítě,“ přiblížil vybavení místostarosta Tomáš Pifka s tím, že vedle sportoviště vznikne také hřiště pro nejmenší děti, na kterém nebude chybět nové pískoviště, houpačka a další mobiliář. Dětské hřiště bude ohraničeno metr vysokým plůtkem zamezujícím vstup zvířat do pískoviště. „Termín dokončení všech prací je na konci listopadu. Náklady, které jsou hrazeny z městského rozpočtu, dosáhnou 2,16 milionu korun včetně DPH,“ dodal místostarosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x