V Hradišti skončila revitalizace Komenského náměstí, jezuitské zahrady i Svatováclavské ulice

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha uzavřel projekt revitalizace Komenského náměstí, jezuitské zahrady i Svatováclavské ulice. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Úpravy a modernizace se dočkala veřejná prostranství v centru města kolem Komenského náměstí, parku za obchodní akademií a ve Svatováclavské ulici. „Dle mého názoru má velký úspěch nově vybudovaný průchod kolem ZŠ UNESCO,“ poznamenal starosta Stanislav Blaha.

Projekt přinesl především celkové zlepšení dopravní situace a pěší prostupnosti centra města, rozšíření plochy veřejně přístupné zeleně, rozšíření počtu klidových zón, zlepšení situace pro handicapované obyvatele města a přijíždějící návštěvníky a zvýšení bezpečnosti.

Jak průchod, tak i ostatní chodníky a pochůzné plochy, a také jezuitská zahrada, byly doplněny novým mobiliářem a prvky veřejného osvětlení.

Revitalizace veřejných prostranství přišla celkem na 24,3 milionu korun. Projekt se dočkal podpory z fondů EU, a to ve výši 85 procent uznatelných nákladů. Konkrétně se tak jednalo o částku 18,4 milionu korun. Práce trvaly od října roku 2014.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x