Kroměřížské zahrady a zámek lákají na výukové programy

KROMĚŘÍŽ – Neobvyklou návštěvu mohou zažít návštěvníci Kroměříže v Květné nebo v Podzámecké zahradě či zámecké obrazárně. Informuje o tom na stránkách kroměřížského zámku lektorka programů Sanchir Ganbaatar.

Ve spolupráci s projektem Národního centra zahradní kultury (NCZK) se mateřským, základním i středním školám, stejně jako různým volnočasovým sdružením a kolektivům mládeže nabízejí různé možnosti výukových programů.

„Všechny aktivity spojují pobyt v unikátních prostorách památky UNESCO s jejich zábavným poznáváním a jsou připravovány tak, aby děti učily vlastním zážitkem,“ uvedla lektorka Ganbaar.

Programy pomáhají podle jejích slov především zprostředkovat dětem porozumění přírodě, tradicím a historii, podporují tvořivost a učí děti vidět v souvislostech. Jednotlivé programy mají návaznost na rámcový vzdělávací program a na přání je lze přizpůsobit požadavkům jednotlivých škol.

Kromě edukačních programů se NCZK zaměřuje i na rodiny s dětmi a jednotlivce, kteří se mohou účastnit speciálních akcí, tvořivých dílen a přednášek.

Děti základních škol si navíc mohou užít také zábavné vzdělávací programy v zámecké obrazárně. Pro žáky prvního a druhého stupně je připravuje Arcidiecézní muzeum Kroměříž. Pro nejmenší je program nazvaný Obrazárna na hraní, školkám a mladším školákům je určen program Narození Ježíška aneb Vytvoř si biblický příběh, starší děti se pak mohou zúčastnit například programů Všední život a portrét, Umění krajinomalby nebo pořadů zaměřených na konkrétní autory: Mistr Tizian – Apollo a Marsyas a Barokní malíř Josef Stern.

Programy trvají 60 až 90 minut a během měsíců září a říjen je děti mohou navštívit zcela zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x