Fotbal s vůní burčáku. Slovácko-Liberec 1:2

Ani stovky krojovaných fandů, ani opar burčáku nad stadionem Miroslava Valenty seniora, ani rozverná atmosféra přehojně navštívených Slováckých slavností vína a otevřených památek. Nic z toho nepomohlo fotbalistům Slovácka k bodům v duelu z čela tabulky. Liberci podlehli v 6. kole Synot ligy po statečném leč marném boji 1:2.

Jak k tomu došlo? Nejdříve fatálně zaváhal stoper Rada, jeho mizernou přihrávku i postavení bleskově ztrestali hosté. Šural ve 34. minutě nádherně vybídl do otevřeného středu obrany k úprku Bakoše a ten v ideální pozici osvědčil chladnokrevnost, Heča bez šance.

Za šest sedm minut se po faulu nefaulu na Doška kopal trestný kop z nějakých 23 metrů. Domácí Havlík se trefil levačkou naprosto, ale naprosto báječně a Koubek se podíval, jak se mu míč zatočil směrem k levé šibenici.

Ve druhém poločase hosté znovu ožili, hrálo se o každičký centimetr trávníku, až přišla 59. minuta.  Předtím ještě  domácí golman zneškodnil velkou příležitost Shaly, pak se míč několikrát odrazil ve vápně, až se do něj opřel reprezentant Šural a přízemní rána skončila v síti.

V závěru domácí soupeře dusili, nadějně vypadaly Doškova střela i Břečkova hlavička, ale v úrodném kraji se už konala bodová úroda jen pro hosty.

1. FC Slovácko – Slovan Liberec 1:2

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x