Stavební práce na silnici v Bojkovicích jsou u konce

BOJKOVICE - Silničáři dokončili rekonstrukci více než třísetmetrového úseku silnice v průtahu městem Bojkovice na Uherskohradišťsku ve směru na Krhov. Serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota.

Stavební práce trvaly od letošního května a stály 2,890 milionu korun. Stavba byla spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Výše dotace činila 85 procent uznatelných nákladů.

„Předmětem díla byla rekonstrukce části silnice III/49516 (ulice Komenského) v průjezdním úseku města Bojkovice v délce 330 metrů. Začátek stavby je u přejezdu přes železniční trať, konec stavby u dopravní značky označující konec obce ve směru na Krhov,“ upřesnil Cekota.

Rekonstrukce spočívala v odfrézování živičného krytu vozovky a položení nové obrusné a ložné vrstvy vozovky mezi obrubami včetně odvodňovacího dvouřádku z žulových kostek. Součástí stavby byla i rekonstrukce odvodnění vozovky pomocí dešťových vpustí připojených do kanalizace. Město Bojkovice zároveň investovalo do připojení místních komunikací, sjezdů, obrub, terénních úprav za obrubou a podobně. Zároveň vodaři nechali opravit vodovod pod silnicí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x