Kulturák v Hrachovci se dočkal nové střechy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Kulturní dům ve valašskomeziříčské části Hrachovec získal novou střechu. Město ji zaplatilo ze svého rozpočtu, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Oprava střechy stála radnici okolo dvou milionů korun. „Tato akce navázala na předchozí zateplení objektu s výměnou oken, která se uskutečnila v roce 2013. Po původní úvaze o postupné opravě nad jednotlivými částmi budovy, a to především s ohledem na finanční náročnost akce, získala zelenou komplexní rekonstrukce zahrnující výměnu staré střešní krytiny na celém objektu za krytinou novou plechovou,“ informovala vedoucí odboru majetkové správy Alena Schattke.

Stavební firma ze Vsetína se do opravy střechy pustila v průběhu letních měsíců. „Jsem rád, že se nám podařilo opravu střechy zrealizovat a vyřešit tím problémy, které budova i po své rekonstrukci v roce 2013 vykazovala. Kulturní dům v Hrachovci je důležitým místem pro pořádání kulturních, sportovních a společenským akcí ve Valašském Meziříčí, a proto si tuto investici určitě zasloužil,“ řekl valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x