Kluci, díky za život. Váš Uhlík

Hasiči by mohli dobrými skutky své odvážné zásahy přímo lemovat. Většinou pomáhají lidem. Teď jim ale za svůj život může poděkovat jedno měsíční štěně, pejsek Uhlík, toho času bytem Halenkov.

Když začalo hořet v jedné usedlosti na kraji Halenkova na Vsetínsku, šlo samozřejmě především o záchranu lidských životů a taky majetku. I tak si plameny vyžádaly nejméně půlmilionovou daň a zdravotníci, policisté i hasiči ocenili hrdinský čin souseda, který vyvedl z hořícího a kouřícího pekla ještě před jejich rychlým příjezdem tři lidi.

Ale i pak se děly věci, hasiči totiž prohledávali dům a v kotelně je zaujalo psí vytí. Do ohrožení života se tu dostal i sotva měsíční pes Uhlík. „Hasiči mu dokázali otevřít a černý chlupáč se v noci k veliké radosti všech dostal na svobodu,“ vyprávěl na místě Miroslav Florian, který měl v hořícím domě jedenaosmdesátiletou matku.

Ráno byl ještě maličký psí rekonvalescent poněkud roztřesený, ale už zase evidentně plný života. Není od věci říci, že se vlastně během zmíněného období podruhé narodil. Mimochodem odběru má nedaleko odsud ještě dva krásné podobné brášky. 

„Budu o tom uvažovat, mám dvě děti, máme doma zahrádku, myslím, že by jim takový dárek udělal radost,“ hlásil při tvorbě reportáže pro TV Prima redaktor Robert Heč.

Vánoční překvapení se tak v rodině muže s dobrým srdcem a tvrdým pracovním zápalem nedá vyloučit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x