Literární trolejbus bude cestující nabádat ke čtení knih

ZLÍN - V rámci Evropského týdne mobility bude po Zlíně jezdit speciální literární trolejbus. Herci v něm budou cestujícím nahlas předčítat knihy, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

Akce Krajské knihovny Františka Bartoše má za cíl připomenout lidem, že na rozdíl od řízení aut má cestování MHD velkou výhodu – lidé si zde mohou při jízdě celkem nerušeně číst. Speciální literární trolejbus bude ve Zlíně jezdit na lince číslo osm, a to v pátek od 17 do 19 hodin.

„Nebude to poprvé, kdy se naše vozidla stávají dějištěm různých kulturních akcí. Uvítali jsme proto i myšlenku Literární linky a rádi vytvoříme pořadatelům v jednom z našich trolejbusů podmínky pro to, aby se tato akce mohla uskutečnit,“ řekl ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Cestující, kteří během vymezené doby nastoupí do určeného trolejbusu linky číslo osm, která spojuje konečnou stanici Jižní Svahy-Kocanda přes centrum Zlína s Baťovou nemocnicí, se seznámí s nejnovějšími službami knihovny a poslechnou si scénické čtení v podání herců divadla Malá scéna Zlín Kláry Urbanové a Petra Ťopka. Herci budou číst v tomto trolejbusu nahlas a použité zesilovací zařízení zajistí, aby bylo dobře slyšet v celém vozidle. Cestující budou mít v trolejbusu k dispozici také bezdrátové připojení k internetu přes síť wifi. „Přítomní knihovníci budou v trolejbusu Literární linky informovat například o půjčování elektronických knih, službách pro zdravotně postižené, o programech pro děti i pro seniory nebo budou zvát cestující na říjnový Týden knihoven,“ doplnila ředitelka pořádající Krajské knihovny Františka Bartoše Zdeňka Friedlová.

Literární trolejbus bude jezdit v pátek 18. září podle tohoto jízdního řádu:

Odjezdy z Kocandy 17.04, 18 a 18.54 hodin
Odjezdy od Baťovy nemocnice 17.24, 18.20 a 19.14 hodin

Trolejbus Literární linky bude běžným linkovým spojem a budou v něm pro cestující platit obvyklé tarifní podmínky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x