Rožnovská ulice Palackého je opět průjezdná

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Frekventovaná ulice Palackého v Rožnově pod Radhoštěm je opět plně průjezdná. Obě etapy rekonstrukce po devíti měsících prakticky skončily, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Město ještě nyní dokončuje práce na chodnících. I ty by ale měly být hotovy do konce týdne. Původně se přitom s dokončením chodníků počítalo až v polovině října.

Druhou etapu rekonstrukce ulice Palackého, tedy část od křižovatky u tržnice po budovu Orthesu, ukončila stavební firma v úterý 15. září. „Od středy je tedy celá Palackého ulice pro osobní i nákladní dopravu plně průjezdná,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje rožnovské radnice Ivo Marcin.

Rekonstrukci komunikace (investorem byl Zlínský kraj a náklady činily 4,57 milionu korun) provázely drobné problémy související s nutností demolice starého náhonu pod komunikací. Rožnovská radnice v rámci oprav investovala další peníze do přeložek sítí a rekonstrukce chodníků. Jednalo se o celkem 3,5 milionu korun.

První etapa rekonstrukce části Palackého ulice, nazývaná také ulice Lázeňská, skončila už v červenci. Celkové náklady ve výši 17,7 milionu korun pokryla z 85 procent dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava. Součástí úprav byla také oprava komunikace, chodníků, vybudování veřejného osvětlení, přeložky všech sítí a sadbové úpravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x