Otrokovice budou hostit putovní výstavu o zdraví

OTROKOVICE - Dva dny bude v Otrokovicích na náměstí probíhat osmý ročník putovní akce Každý svého zdraví strůjcem, kterou pořádá Liga proti rakovině. Serveru Zlin.cz o tom podala zprávu mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Ve dnech 21. a 22. září budou moci obyvatelé Otrokovic získat informace o prevenci před nádorovým onemocněním a zcela zdarma si mohou nechat změřit hladinu cholesterolu v krvi a nechat si prohlédnout znaménka a pihy. Záštitu nad putovní výstavou převzal místostarosta Otrokovic Jiří Veselý.

„Cílem akce je informovat veřejnost o prevenci před nádorovými onemocněními, k čemuž letos Liga zvolila netradiční humornou formu, kde jsou seriózní informace doprovázeny vtipnými ilustracemi kreslířů Jiránka, Slívy a Bartáka a černobílými fotografiemi F. Dostála,“ uvedla v korespondenci městu Jitka Bajgarová, jedna z organizátorek akce.

Součástí programu je také funkční vyšetřovna, kde pracovníci Státního zdravotního ústavu poskytnou poradenství a základní vyšetření zdravotních ukazatelů. Dermatologové zde vyšetří znaménka a pihy, a to zcela zdarma.

„Projekt je určen pro široké veřejnosti, ale především dětem, žákům a studentům základních a středních škol. Pro ně jsou připraveny interaktivní hrátky, kde si mohou otestovat svou fyzickou kondici. Každý z návštěvníků bude mít možnost vyplnit soutěžní test a odnést si malou odměnu,“ popsala dále Bajgarová. Speciální část výstavy se zaměřuje dokonce i na předškoláky.

„Péče o zdraví by neměla být jen záležitostí lékařů. Každý z nás by měl myslet na své zdraví a něco pro ně dělat. Prevence by měla být právě jednou z těchto věcí. Proto si vážím činnosti Ligy proti rakovině,“ shrnul místostarosta Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x