Den bez aut ve Vsetíně: MHD zdarma i uzavřená Smetanova ulice

VSETÍN - Bohatým programem akce Den bez aut vyvrcholí v úterý 22. září na Smetanově ulici kampaň Evropský týden mobility. O jeho programu informovala server Zlin.cz Adéla Kousalová ze vsetínské radnice.

Od 9 do 17 hodin bude ve Vsetíně uzavřena Smetanova ulice od křižovatky s ulicí Žerotínova po křižovatku před věžovým domem. Celé úterý se navíc budou moci všichni svézt městskou hromadnou dopravou zdarma.

„Velmi si vážíme, že jsme třetím nejzelenějším městem v České republice, proto chceme Mezinárodním dnem bez aut připomenout tu skutečnost, že můžeme jít i dále, například i k alternativním způsobům dopravy. Už léta mám vyzkoušeno, že velmi rychlým dopravním prostředkem pro jízdu po Vsetíně může být obyčejné kolo. A právě Den bez aut nabízí tu možnost vyzkoušet si přesun po městě jinak než autem, například i hromadnou dopravou, která bude v tento den zdarma,“ poukázala na smysl akce místostarostka Simona Hlaváčová.

Během dne si mohou děti ze vsetínských základních i mateřských škol zasoutěžit ve slalomu na odrážedlech, koloběžkách, vyzkoušet si leho-kolo, leho-tříkolku, ale i zastřílet si na hokejovou bránu, potrénovat judo, prohlédnout si výjezdové policejní auto či si ověřit znalosti v dopravních testech. Doprovodnou výstavu o Bike aréně Vsetín s ukázkou různých typů kol představí vsetínský bike matador Roman Kalabus. Od 13 hodin program zpestří hudebním vystoupením Dušan Trličík a od 14 hodin předvedou své umění členové Skate clubu Vsetín. Na závěr dne pak vystoupí tanečnice z All style unit.

Po celý den bude pro návštěvníky připravena fairtradová kavárna Lísky a knihovnička vsetínské knihovny.

„Den bez aut se bude konat pouze za příznivého počasí, ale i kdyby počasí akci nepřálo, nemění to nic na skutečnosti, že po celý den bude MHD ve Vsetíně zdarma. Děkujeme firmě ČSAD Vsetín, která kampaň podpořila,“ poděkovala starostka Hlaváčová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x