Stolní fotbalisté z Rožnova uspěli na mistrovství světa

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM, BERLÍN - V Berlíně se v uplynulých dnech konalo Mistrovství světa 2015 ve stolním fotbale. Hráči rožnovského týmu FoosForLife si z něj přivezli 13 medailí, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Stolní fotbal má v Rožnově velkou tradici a skvělé reprezentanty. Ti svou formu potvrdili na nedávno skončeném Mistrovství světa 2015 v Berlíně, kde jednotlivci i družstvo ve složení Ondřej Chovanec, Jakub Ondryáš, Vilém Bauer, Vojtěch Holub, Jan Žanta a Radek Drda získali celkem 13 medailí.

„Mistrovství světa 2015 v Německém Berlíně se účastnilo přes 586 hráčů z celého světa. V konkurenci světové elity ve stolním fotbalu jsme se rozhodně neztratili. Naopak. Naším největším úspěchem bylo finále juniorských jednotlivců kde se Vojtěch Holub a Jan Žanta porvali o titul mistra světa v pětisetové bitvě, ze které vítězně vyšel Vojtěch Holub. Ten je momentálně jedničkou v celosvětovém žebříčku juniorských jednotlivců,“ uvedl Radek Drda z rožnovského týmu.

„V národní soutěži juniorských týmů obsadila Česká republika třetí místo. Soutěž juniorských dvojic B vyhráli Ondřej Chovanec a Jakub Ondryáš, Vilém Bauer získal v kategorii juniorských jednotlivců B cenné druhé místo a ve dvojicích Open jsme obsadili 17. a 33. příčku z 202 týmů,“ vypočítal Drda.

V kategorii Mixed skončili Radek Drda a Christina Ciuban devátí ze 113 týmů a Jan Žanta a Radek Drda zvítězili v kategorii Super Doubles Men B. Kategorii Open Jednotlivců zakončil Radek Drda na krásném 9. místě z 310 jednotlivců.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x