Po stížnostech obyvatel opustili bezdomovci holešovské nádraží

HOLEŠOV – Před pár dny se z areálu holešovského nádraží odstěhovala trojice obyvatel bez domova, kteří u nádraží přespávali a budili obavy místních obyvatel. Server Zlin.cz o tom informovala Jana Rohanová z holešovské radnice.

Dva muži a žena ve věku okolo 30 let přespávali v blízkosti budov bývalého nákladního skladiště a garáže. Dva z nich bydleli ve stanu naproti budovy a třetí ze skupinky si ustlal na rampě přiléhající ke skladovací budově. Stan byl postavený v místě zakrytém vzrostlými stromy. V zimním a podzimním období však tvořil nehezký výhled obyvatelům města, kteří měli z bezdomovců strach.

Na oblast kolem nádraží a skupinu lidí bez domova pravidelně dohlížela Městská policie Holešov. Jelikož ale pozemek, na kterém skupina stanovala, nepatří městu ale Českým drahám, k vykázání osob z prostoru byla nutná iniciativa majitele.

„Kvůli konfliktům, které vznikaly mezi bezdomovci a místními obyvateli, město žádalo po majiteli pozemku jeho vyklizení a úpravu prostor tak, aby už zde lidé bez domova nemohli vytvářet provizorní obydlí,“ uvedl starosta města Rudolf Seifert.

Pracovníci Českých drah na to zareagovali a společně s místními strážníky přiměli bezdomovce, aby prostor opustili. Domluva se podle Rohanové obešla bez jakéhokoli konfliktu.

České dráhy teď plánují demolici garáže a odstranění náletových dřevin v okolí zmíněných budov. Pracovníci na úklidu začali pracovat okamžitě. Úklid i demolice by měly být hotové do konce září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x