Nejlepší inscenací zlínského divadla je za loňskou sezonu hra Malované na skle

ZLÍN – Jako nejúspěšnější inscenaci loňské sezony zvolili diváci zlínského městského divadla představení s názvem Malované na skle. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí divadla Hana Vondrášková.

Na slavnostním zahájení jubilejní 70. sezony Městského divadla Zlín byly vyhlášeny výsledky divácké ankety Aplaus 2015. Vítězové ankety si odnesli skleněnou sošku z dílny výtvarníka Jiřího Vosmíka.

Letos hlasovali diváci pošestnácté a stejně jako v předešlých letech mohli dát svůj hlas herci a herečce, kteří je v sezoně 2014/2015 nejvíce zaujali. Cenu Aplaus za nejlepší inscenaci sezony pak získal titul, který dosáhl nejlepšího výsledku za celosezonní hlasování diváků po každém představení.

„Cenu za nejlepší ženský herecký výkon získala Marie Vančurová, nejlepší výkon v mužské roli podal podle diváků Gustav Řezníček, inscenací roku se stala hra Malované na skle v režii Hany Mikoláškové a cenu ředitele za umělecký a etický přínos divadlu si odnesl Ivan Kalina, herec a první porevoluční ředitel divadla,“ sdělila Vondrášková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x