Rožnované mohou mít nově informace o městě i v mobilu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Občané i návštěvníci Rožnova mohou od minulého týdne používat novou mobilní aplikaci InCity. V chytrých telefonech tak mohou mít zdarma nejaktuálnější informace o dění ve městě, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Další informační novinka je k dispozici občanům i návštěvníkům Rožnova. „Nově jsme součástí aplikace InCity. Jedná se v podstatě o mobilního průvodce, kterého si každý, kdo do Rožnova zamíří, může zdarma stáhnout do svého chytrého telefonu,“ sdělil místostarosta Rožnova Jan Kučera.

V mobilu tak všichni uživatelé mohou mít aktuální informace o dění ve městě nebo pozvánky na kulturní a sportovní akce. „A protože součástí aplikace InCity je i navigace, tak její prostřednictvím mohou turisté daleko snáze najít bankomat, parkoviště, veřejné WC a samozřejmě všechny atraktivity Rožnova,“ popsal nového mobilního průvodce Kučera.

Aplikace podle něj zobrazí i dopravní upozornění nebo pozvánky na akce. Důležitou součástí pro občany Rožnova je i funkce nahlášení závad. „V tomto případě stačí pořídit fotografii místa, které se z nějakého důvodu Rožnovanům nelíbí a odeslat ji právě přes funkci nahlášení závad nebo námět na zlepšení. Připomínka automaticky dorazí k úředníkovi, který se tímto námětem začne zabývat,“ doplnil místostarosta.

Aplikace InCity by v Rožnově, podobně jako v dalších desítkách měst, kde již funguje, měla plnit funkci každodenního praktického pomocníka pro všechny, kteří o Rožnovu hledají jakoukoliv informaci. Ať už se jedná o zprávy z úřední desky, aktualit města nebo z řady jiných oblastí. „Věřím, že Rožnované ocení možnost mít v mobilu své město doslova jako na dlani,“ uzavřel Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x